Patiëntenfolder

Het nut van bewegen

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op uw gezondheid. Dat geldt voor iedereen: jong, oud, geblesseerden, chronisch zieken of mensen met andere beperkingen. Voor mensen met lichamelijke klachten is de drempel om te bewegen vaak hoger. Bovendien is het bij pijn belangrijk om de juiste oefeningen te doen

Wie zijn wij?

Fysiotherapie Oosterflank is een initiatief om mensen naast reguliere fysiotherapie een extra behandelmogelijkheid te bieden. Onze kracht schuilt in de combinatie van individuele fysiotherapiebehandeling en de voorziening van een gespecialiseerd trainingscentrum. Ideaal wanneer u onder professionele begeleiding van uw klachten af wilt komen.

Onze specialisaties naast reguliere fysiotherapie zijn o.a.

  • Sportfysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Manuele lymfdrainage
  • Bekkenfysiotherapie
  • Mond/kaak fysiotherapie
  • Dry needling
  • Medische training

Wanneer bezoekt u ons?

Wij helpen mensen die last hebben van bijvoorbeeld een whiplash, hernia of lage rugklachten. U kunt bij ons terecht bij pijnlijke en stijve gewrichten, een verstuikte enkel, een tenniselleboog en nek- of schouderklachten. Mensen bezoeken onze praktijk na een knie- of heupoperatie, of een andere operatie die u het bewegen bemoeilijkt. Ook osteoporose, longaandoeningen, beroertes, Parkinson, reuma en MS behoren tot het werkgebied van de fysiotherapeut. Kortom, wij behandelen een breed scala aan ziekten en aandoeningen.

Wij hebben binnen ons trainingscentrum protocollen ontwikkeld voor rugklachten, diabetes mellitus (stofwisselingsziekte), COPD (chronische longziekten, waaronder bronchitis en longemfyseem), Claudicatio Intermittens (etalagebenen), hart- en vaatziekten.

Hoe werken wij?

Wij stellen uw (trainings)doelstellingen samen met u af tijdens een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij een aantal testen af en maken we een inventarisatie van uw klachten en beperkingen. Aan de hand hiervan worden de doelstellingen en uw individuele behandelplan of trainingsschema opgesteld. Dit behandelplan wordt met u besproken.

Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt ons telefonisch bereiken:
Varnasingel 600, 3067 EZ Rotterdam, 010-2098107

Ook via onze website (www.fysiotherapieoosterflank.nl) kunt u zich bij ons aanmelden.

Heb ik een verwijsbrief van mijn (huis)arts nodig?

Voor een fysiotherapeutische behandeling is sinds 1 januari 2006 geen verwijsbrief van uw arts meer nodig. U kunt met uw klachten in eerste instantie terecht bij uw huisarts, maar dit is niet langer verplicht.

Wanneer u zich direct bij ons aanmeldt, wordt u eerst gescreend. Wij stellen na een onderzoek vast of u met uw klachten op het juiste adres bent.

Hoe zit het met mijn verzekering?

Bent u voldoende verzekerd en hebben wij een contract met uw zorgverzekeraar? Zoja, dan gelden de tarieven die met uw verzekeraar zijn afgesproken. U ontvangt in dit geval geen nota van ons.

Bent u voldoende verzekerd, maar hebben wij geen contract met uw zorgverzekeraar? Dan kan het zijn dat u een gedeelte moet bijbetalen.

Voor welke vergoeding kom ik in aanmerking?

Fysiotherapie wordt deels uit de basisverzekering en deels uit de aanvullende verzekering vergoed.

Chronisch

Bij aandoeningen volgens de chronische lijst worden de eerste twintig behandelingen vanuit de aanvullende verzekering betaald (uiteraard alleen wanneer u aanvullend verzekerd bent). Vanaf behandeling éénentwintig wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Vaak is daarvoor een machtiging van de verzekeraar vereist. De aanvraag daarvan regelen wij voor u.

Acuut

Bij acute aandoeningen, of aandoeningen die niet op de chronische lijst voorkomen, wordt fysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal vergoede behandelingen is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u bij uw verzekeraar heeft afgesloten. U kunt zelf controleren hoe en in welke mate u verzekerd bent voor fysiotherapie. Hierin nemen wij geen verantwoordelijkheid.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Wanneer u uw afspraak onverhoopt wilt annuleren, dan verzoeken wij u dit uiterlijk 24 uur vóór de behandelingsdatum te doen. Wanneer u uw afspraak niet (op tijd) afmeldt, dan brengen wij 75% van het tarief in rekening.

Kwaliteitswaarborg

Al onze fysiotherapeuten staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF). Hierdoor zijn wij registertherapeuten, een term die onze kwaliteit van zorg aanduidt en waarborgt.

Privacy

Uw gegevens worden vastgelegd in ons computersysteem volgens de Wet Persoons Registratie (WPR). Op al onze gegevens is het privacyreglement van toepassing. Op onze behandelingen is de Wet van geneeskundige behandelingsovereenkomst van toepassing.

Klachtenregeling

Wanneer er problemen zijn of wanneer u een klacht heeft, kunt u contact opnemen met een van onze vertrouwenspersonen binnen onze praktijk. Dit zijn Esther Bronsgeest en Corine van Dijk- van Eck. De klacht wordt besproken met u en schriftelijk vastgelegd. De coördinator van de praktijk zal ook op de hoogte gesteld worden. De vertrouwenspersoon zal proberen tot een oplossing te komen. Indien u niet tevreden bent over de afhandeling van de klacht, kan u de klacht indienen bij een onafhankelijke klachtencommissie.